Terina s vepřovou panenkou
Suroviny
- 250 g Sýr Parmezán
- 800 g Vepřové maso mleté
- 500 g Vepřová panenka
- 250 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 8 ks Salát kadeřavý
- 4.5 dl Houby nakládané
- 4 polévková lžíce Brusinky
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 69 g
- Sodík 2318 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 2702.8 mg
- Vláknina 14487 mg
- Vitamín A 14487 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.
-
2
Troubu si předehřejeme na 175 °C.
-
3
Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.
-
4
Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.
-
5