Terina s vepřovou panenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Parmezán
  • 800 g Vepřové maso mleté
  • 500 g Vepřová panenka
  • 250 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 8 ks Salát kadeřavý
  • 4.5 dl Houby nakládané
  • 4 polévková lžíce Brusinky
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1111 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 2318 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 279 mg
  • Draslík 2702.8 mg
  • Vláknina 14487 mg
  • Vitamín A 14487 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 175 °C.

  • 3

    Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.

  • 4

    Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.

  • 5

Komentáře k receptu