Hovězí se slaninou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 275 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Anglická slanina
  • 30 g Houby čerstvé
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 60 ml Olej olivový
  • 310 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Bobkový list
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí libové
  • 0.666667 šálek Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1558 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1897 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 241.3 mg
  • Draslík 1546.1 mg
  • Vláknina 9637.3 mg
  • Vitamín A 9637.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí nakrájíme na větší kousky, slaninu na plátky, cibule na kolečka a parmezán nastrouháme.

  • 2

    Houby namočíme na půl hodiny do teplé vody, pak je scedíme a vodu i houby uchováme zvlášť stranou. Tři stroužky česneku nakrájeného na plátky prošpikujeme do hovězího, slaninu taktéž. Maso osolíme a opepříme.

  • 3

    Na oleji opečeme maso z obou stran. Pak ho vyjmeme a do kastrůlku k oleji uložíme cibuli a smažíme ji dohněda. Pak přidáme i maso a zbytek stroužků česneku, které nejprve prolisujeme. Přilijeme víno, protlak, houby, skořici, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Směs vaříme asi půl hodiny a neustále mícháme. Pak vlijeme vodu z hub a čistou vodu, aby bylo maso zakryté. Ve varu směs dusíme tři hodiny, až se maso začne rozpadávat.

  • 4

    Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Podáváme je s masem, obojí zalijeme přecezenou omáčkou a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu