Ďas na česneku a citronu
Suroviny
- 120 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Tymián sušený
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Rozmarýn sušený
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Citronová šťáva
- 2 ks Citrony
- 2 ks Harissa pasta
- 125 ks Voda pitná
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Mořský ďas
- 2 polévková lžíce Koriandr mletý
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 65478 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 1224.3 mg
- Vláknina 12344.8 mg
- Vitamín A 12344.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme a zbavíme šupin, všechny stroužky česneku prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky, cibule na kolečka, petrželku nasekáme.
-
2
Do ryby z každé strany uděláme tři zářezy a do nich vetřeme směs rozdrceného koriandru a čtyř stroužků česneku a hasissy s 80 ml oleje. Když zbude, natřeme ji na boky.
-
3
Do olejem vymazané mísy dáme rajčata, cibuli, kolečka citronů, olej, sůl a pepř. Navrch dáme rybu posypanou bylinkami. Pokrm pečeme dvacet pět minut.
-
4
Smícháme ještě citronovou šťávu, zbylý česnek, petrželku a 125 ml vody. Směs osolíme, opepříme a povaříme dohladka.