Olivový salát s tuňákem a vejci
Suroviny
- 200 g Tuňák v oleji
- 120 g Zelí hlávkové bílé
- 120 g Fazole černé
- 60 g Ančovičky konzervované
- 120 ml Olej olivový
- 20 ml Ocet vinný
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Olivy černé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1002 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 267.1 mg
- Draslík 1054.5 mg
- Vláknina 15192.8 mg
- Vitamín A 15192.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olej, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a promícháním vytvoříme zálivku.
-
2
Fazolky na polovinu vaříme v osolené vodě 2 minuty doměkka. Pak je scedíme. Nakrouhané zelí smícháme s plátky okurky, čtvrtkami rajčat a fazolkami.
-
3
Tuňáka rozebereme na menší kousky, ančovičky nakrájíme na kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky.
-
4
K salátu přidáme ančovičky, tuňáka, vejce, olivy a zálivku. Promícháme ho a podáváme s bazalkou.