Olivový salát s tuňákem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 120 g Zelí hlávkové bílé
  • 120 g Fazole černé
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 120 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 267.1 mg
  • Draslík 1054.5 mg
  • Vláknina 15192.8 mg
  • Vitamín A 15192.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olej, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a promícháním vytvoříme zálivku.

  • 2

    Fazolky na polovinu vaříme v osolené vodě 2 minuty doměkka. Pak je scedíme. Nakrouhané zelí smícháme s plátky okurky, čtvrtkami rajčat a fazolkami.

  • 3

    Tuňáka rozebereme na menší kousky, ančovičky nakrájíme na kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky.

  • 4

    K salátu přidáme ančovičky, tuňáka, vejce, olivy a zálivku. Promícháme ho a podáváme s bazalkou.

Komentáře k receptu