Vepřové plátky s hummusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Hummus
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1021.7 mg
  • Vláknina 9632 mg
  • Vitamín A 9632 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Smícháme olej, papriku, cayenský pepř a touto směsí potřeme vepřové plátky. Rozpálíme pánev a plátky na ní zprudka orestujeme z každé strany 2 minuty. Přidáme 40 ml vody, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 10 minut, potom odstavíme. Do zapékací misky dáme hummus a necháme ho v troubě důkladně prohřát.

  • 2

    V malém kastrůlku rozpálíme olej, přidáme šalotku, koriandr a smažíme asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Necháme zchladnout,osolíme, opepříme a důkladně promícháme nebo rozšleháme ručním mixérem. Plátky masa podáváme s hummusem, zakápnuté koriandrovou směsí, ozdobené plátkem citronu.

Komentáře k receptu