Vepřové plátky s hummusem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 25 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1021.7 mg
- Vláknina 9632 mg
- Vitamín A 9632 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Smícháme olej, papriku, cayenský pepř a touto směsí potřeme vepřové plátky. Rozpálíme pánev a plátky na ní zprudka orestujeme z každé strany 2 minuty. Přidáme 40 ml vody, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 10 minut, potom odstavíme. Do zapékací misky dáme hummus a necháme ho v troubě důkladně prohřát.
-
2
V malém kastrůlku rozpálíme olej, přidáme šalotku, koriandr a smažíme asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Necháme zchladnout,osolíme, opepříme a důkladně promícháme nebo rozšleháme ručním mixérem. Plátky masa podáváme s hummusem, zakápnuté koriandrovou směsí, ozdobené plátkem citronu.