Anýzová omáčka s hořčicí
Suroviny
- 1 g Estragon
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Paprika mletá sladká
- 10 ml Sherry brandy
- 10 ml Likér anýzový
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 10 ml Hořčice Dijonská
- 15 ml Základní světlá omáčka
- 150 ml Šťáva z kysaného zelí
- 2 ks Cibule
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Pórek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 1 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440.4 mg
- Vláknina 8968.3 mg
- Vitamín A 8968.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.
-
2
Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.
-
3
Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.
-
4
Podáváme k rostbeefu.