Bramborové placky se sýrem a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 1419.4 mg
  • Vláknina 9914.8 mg
  • Vitamín A 9914.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme a rozmačkáme.

  • 2

    Posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou šarlotkou, rozšlehaným vejcem, citronovou šťávou a podle potřeby přidáme i sůl a pepř. Směs smícháme, necháme ji chvíli vychladit a pak z ní vytvarujeme placky. Pomoučníme je a osmažíme po obou stranách na oleji.

  • 3

    Po odkapání je podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu