Studená polévka s paprikami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 629.1 mg
- Vláknina 6964.8 mg
- Vitamín A 6964.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme je semínek. Pak je pečeme v troubě, až slupka začne černat.
-
2
Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Z paprik sloupneme slupku a nakrájíme je na kousky. Rajčata a papriky spolu vaříme deset minut pod pokličkou. Pak přidáme víno a po pěti minutách vaření i vývar, pepř a sůl. Vše vaříme dalších dvacet minut. Mezitím kostičky chleba nasucho osmažíme dozlatova.
-
3
Polévku rozmixujeme a necháme ji tři hodiny v lednici odpočinout. Podáváme studenou s chlebem, pepřem a solí.