Losos a mořské plody na koření a absintu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 88 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Chléb konzumní
  • 250 g Rajčata
  • 120 ml Olej olivový
  • 40 ml Absinth
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Losos obecný
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 188 mg
  • Draslík 2128.2 mg
  • Vláknina 8248.1 mg
  • Vitamín A 8248.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybě odřízneme hlavu, ocas, ploutve a vaříme ji v 1,25 l vody asi patnáct minut. Vývar uschováme. Lososa nakrájíme na velké kusy. Spaříme rajčata, ochladíme je, oloupeme a nakrájíme. Šafrán vymácháme v 30 ml horké vody.

  • 2

    Na oleji usmažíme do měkka kolečka cibule, pórku i kousky celeru. Poté přidáme dva prolisované stroužky česneku, svazek bylinek bouquet garni, pomerančovou kůru, fenykl, šafrán (i s vodou, ve které se máčel), sůl, pepř, rybí vývar a vše povaříme čtyřicet minut.

  • 3

    Plody moře povaříme cca šest minut, přidáme rybu na sedm minut. Lososa přeneseme na tác ,do vývaru dáme protlak, absint a koření.

  • 4

    Pokrm podáváme okamžitě, s chlebem.

Komentáře k receptu