Zapečená zelenina se zálivkou
Suroviny
- 240 ml Olej olivový
- 60 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Bazalka
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Hrozinky
- 1.66667 šálek Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Želatina
- 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 41 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 483.7 mg
- Vláknina 6324.7 mg
- Vitamín A 6324.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtvrtky paprik pečeme na grilu až začnou černat. Podélně pokrájené lilek a cukety potřeme olejem a pečeme dozlatova. Občas obracíme. Na zbylém oleji vaříme na mírném ohni plátky cibule, rozinky, pastu a 20 ml octa do zhoustnutí. Rajčatovou šťávu s želatinou mícháme na mírném ohni do rozpuštění.
-
2
Do formy dáme pečící papír, červené papriky, ty zalijeme rajčatovou šťávou, pak lilky, cukety, ostatní papriky a cibuli. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou.
-
3
Ušleháme ocet a olej, přidáme sůl a pepř. Vzniklou zálivku podáváme s upečenou zeleninou.
-
4
Hotový pokrm ozdobíme snítkou bazalky.