Zapečená zelenina se zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 ml Olej olivový
  • 60 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Hrozinky
  • 1.66667 šálek Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 483.7 mg
  • Vláknina 6324.7 mg
  • Vitamín A 6324.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtvrtky paprik pečeme na grilu až začnou černat. Podélně pokrájené lilek a cukety potřeme olejem a pečeme dozlatova. Občas obracíme. Na zbylém oleji vaříme na mírném ohni plátky cibule, rozinky, pastu a 20 ml octa do zhoustnutí. Rajčatovou šťávu s želatinou mícháme na mírném ohni do rozpuštění.

  • 2

    Do formy dáme pečící papír, červené papriky, ty zalijeme rajčatovou šťávou, pak lilky, cukety, ostatní papriky a cibuli. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou.

  • 3

    Ušleháme ocet a olej, přidáme sůl a pepř. Vzniklou zálivku podáváme s upečenou zeleninou.

  • 4

    Hotový pokrm ozdobíme snítkou bazalky.

Komentáře k receptu