Hovězí s brandy a portské
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Cibulka jarní
- 100 ml Olej stolní
- 80 ml Brandy peach
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 12 ks Slanina vepřová
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Bobkový list
- 13 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Víno portské
- 1.5 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 polévková lžíce Mouka bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7439 kcal
- Sacharidy 149 g
- Tuky 801 g
- Sodík 107173 mg
- Bílkoviny 237 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 1043.8 mg
- Draslík 6154.5 mg
- Vláknina 85357.5 mg
- Vitamín A 85357.5 mg
- Vitamín B6 5.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osm plátků slaniny posypeme pepřem, petrželkou, tymiánem a pokapeme brandy. Tak slaninu marinujeme půl hodiny. Maso nakrojíme na osmi místech a do těch vložíme slaninu. Pak ho svážeme jako rolku a dáme do mísy.
-
2
Cibuli a mrkev na plátky smícháme s česnekem, pepřem, bobkovým listem, vínem a marinovací směsí ze slaniny. Maso ve směsi marinujeme dvacet čtyři hodin v lednici a občas ho obrátíme.
-
3
Maso poté oklepeme a osmažíme z obou stran na oleji. S marinádou, horkým olejem a zeleninou dusíme maso dvě hodiny na 180 stupňů C.
-
4
Cibulky a houby na osminky a kostky slaniny pět minut restujeme.
-
5
Výpek přidáme k žampionům a povaříme deset minut, pak přidáme bramborovou moučku ve dvou lžicích vody a vaříme další minutu.
-
6
Maso podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.