Roštěná na citronech s olivami a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 80 g Olivy černé
  • 40 ml Hořčice
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 ks Bramborová kaše
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 8 ks Šalvěj sušená
  • 1 ks Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Rozmarýn sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1286 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 97612 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 2145.3 mg
  • Vláknina 12473 mg
  • Vitamín A 12473 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Osm lístků šalvěje, jednu snítku rozmarýnu, česnek nasekáme a smícháme. Maso rychle opečeme na 80 ml oleje, posypme ho bylinkami a pečeme ho v troubě na 220 stupňů asi dvacet minut dorůžova. Necháme ho poté vychladnout.

  • 2

    Smícháme přecezenou citronovou šťávu, hořčici a opatrně přimícháme i 120 ml oleje, dále sedm kapek worcesterské omáčky, sůl a pepř.

  • 3

    Maso nakrájíme na plátky, posypeme ho petrželkou a podáváme s plátky citronu, olivami, omáčkou a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu