Roštěná na citronech s olivami a bylinkami
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 80 g Olivy černé
- 40 ml Hořčice
- 200 ml Olej olivový
- 1 ks Bramborová kaše
- 2 ks Citrony
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 8 ks Šalvěj sušená
- 1 ks Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Rozmarýn sušený
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1286 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 95 g
- Sodík 97612 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 2145.3 mg
- Vláknina 12473 mg
- Vitamín A 12473 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Osm lístků šalvěje, jednu snítku rozmarýnu, česnek nasekáme a smícháme. Maso rychle opečeme na 80 ml oleje, posypme ho bylinkami a pečeme ho v troubě na 220 stupňů asi dvacet minut dorůžova. Necháme ho poté vychladnout.
-
2
Smícháme přecezenou citronovou šťávu, hořčici a opatrně přimícháme i 120 ml oleje, dále sedm kapek worcesterské omáčky, sůl a pepř.
-
3
Maso nakrájíme na plátky, posypeme ho petrželkou a podáváme s plátky citronu, olivami, omáčkou a bramborovou kaší.