Rybí polévka s okurkou
Suroviny
- 700 g Kambala
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Česnek
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Fenykl obecný
- 2 špetka Badyán
- 1 l Vývar rybí
- 2 cl Anýzovka
- 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Krevetová pasta
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1063 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 878.9 mg
- Vláknina 5172.8 mg
- Vitamín A 5172.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kambaly omyjeme a nakrájíme na kostky. Čerstvou omytou okurku okrájíme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a odložíme zvlášt do misky.
-
2
V pánvi wok na rozpáleném sezamovém oleji krátce osmažíme kousky ryby, po 2 minutách přidáme pokrájenou okurku, posypeme pokrájenou cibulkou s česnekem, přimícháme koření a dolijeme rybím vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, přidáme lžíci krabí pasty a za stálého míchání necháme pastu rozpustit, pak přilijeme 2 cl anýzovky, 2-3 lžíce sojové omáčky (podle chuti) a vaříme ještě 10 minut.
-
3
Než odstavíme polévku z vařiče, vložíme do ní pokrájené kostičky sýru tofu.
-
4
Polévku servírujeme v malých miskách s nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.