Telecí na sýru a smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Telecí kýta
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 242.5 mg
  • Draslík 773.7 mg
  • Vláknina 966.8 mg
  • Vitamín A 966.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 123.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr a cibuli nakrájíme na plátky, maso osolíme a uděláme do něj otvory, do kterých vtlačíme sýr. Posypeme pepřem, oříškem a vložíme do pekáče s máslem. Na zbylém másle zpěníme cibuli a nalijeme ji na maso.

  • 2

    Vše pečeme čtyřicet pět minut při 180 stupních C. Pak maso přelijeme smetanou a pokračujeme další půl hodiny do červena.

  • 3

    Poté maso naporcujeme a podáváme ho se smetanovým výpekem, petrželkou a paprikou.

Komentáře k receptu