Vepřová kolena na okurkách
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Okurky
- 50 g Mouka polohrubá
- 500 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 40 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Ocet estragonový
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 5 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 kg Vepřové koleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 64 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 21.2 mg
- Draslík 460.1 mg
- Vláknina 17767.6 mg
- Vitamín A 17767.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolena dáme na 12 hodin do studené vody. Pak je vydrhneme a hodinu povaříme ve vodě s bobkovým listem, pepřem a česnekem doměkka. Vykostíme je a dáme do pekáče s olejem, podlité vínem je pečeme 45 minut dočervena na 220°C.
-
2
Na másle zatím osmažíme mouku dorůžova, přidáme mléko, mícháme a nakonec odstavíme. Po vychladnutí vmícháme okurky na kostičky, smetanu, ocet, sůl a pepř.
-
3
Kolena okamžitě podáváme s omáčkou.