Závitky s lečem
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 500 g Paprika zelená
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Voda pitná
- 80 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 polévková lžíce Mouka rýžová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 285.6 mg
- Draslík 559.4 mg
- Vláknina 7863.8 mg
- Vitamín A 7863.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout.
-
2
Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny.
-
3
Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem.
-
4
K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku.