Roštěnky na víně se švestkami a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Švestky
  • 30 g Cukr krupice
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Játra drůbeží
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 160 ml Olej stolní
  • 250 ml Mrkev sterilovaná
  • 500 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 9 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1315 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 31084 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 3762.5 mg
  • Vláknina 39471.6 mg
  • Vitamín A 39471.6 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Švestky namočíme do vína, žemle do mléka. Lístky celeru s houbami nakrájíme na plátky, cibuli a játra na kostičky, mrkev a petržel na kostky.

  • 2

    Na 80 ml oleje zpěníme cibuli a poté polovinu i s tukem dáme do jiné nádoby. Ke zbylé cibuli přidáme játra, houby, celer a restujeme je několik minut. Pak přidáme žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Náplň rozdělíme na roštěnky, zabalíme je pomocí nití do závitků a na 40 ml oleje rychle opečeme, poté s 200 ml bujonu hodinu podusíme pod pokličkou.

  • 3

    Nakrájenou zeleninu přidáme k cibuli s tukem a osmahneme je. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, citronovou kůru a šťávu, hořčici, sůl, koření, bujon a dusíme doměkka. Švestky ohřejeme ve víně. Pak na oleji opražíme mouku a cukr dohněda, přidáme 100 ml vody, víno ze švestek, přilijeme do omáčky a povaříme.

  • 4

    Nakrájené závitky bez nití podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu