Jehněčí na chilli se slaninou a oříškem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 200 ml Mléko polotučné
- 80 ml Olej stolní
- 1 ks Bramborová kaše
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Muškátový oříšek
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 8 plátek Šunka dušená
- 1 kg Jehněčí kýta
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1020 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 72 g
- Sodík 97136 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 261.3 mg
- Draslík 931.7 mg
- Vláknina 12927.7 mg
- Vitamín A 12927.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Žemle namočíme do mléka, cibuli nasekáme a podusíme ji spolu se zeleninou doměkka. Po vychladnutí ji smícháme s mletým masem, vymačkanými žemlemi, sýrem, vejce, máslem, solí, strouhankou, kořením a petrželkou.
-
2
Na maso položíme šunku, navrch natřeme náplň, vše zabalíme jako rolku a převážeme nití, boky zašijeme. Rolku v pekáči pokapeme olejem, posypeme umletým muškátem a pečeme patnáct minut na 220 stupňů C. Pak pokračujeme na 180 stupních C dalších šedesát minut, maso podlijeme a průběžně poléváme vlastní šťávou.
-
3
Rolku pak necháme deset minut odpočinout, zbavíme ji nití a nakrájíme na plátky. Pokrm podáváme okamžitě s bramborovou kaší.