Plněná kachna s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2221 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 195 g
- Sodík 96959 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 358.6 mg
- Vláknina 10501.5 mg
- Vitamín A 10501.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu omyjeme, rozřízneme kůži na hřbetu, stehnech a křídlech a vykostíme ji. Zevnitř i zvenku vetřeme do masa sůl a majoránku. Ze zelí odstraníme vrchní listy a nastrouháme ho. Na oleji a zkaramelizovaném cukru za stálého míchání zprudka smažíme zelí ochucené solí a pepřem. Těstoviny, nejlépe flíčky, uvařené podle návodu, přimícháme k zelí. Směs uložíme do masa a strany sešijeme k sobě nití.
-
2
Kachnu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia podlitou 50 ml vody a přikrytou alobalem asi přibližně padesát minut. Poté ji otočíme a bez alobalu dopékáme na mřížce.
-
3
Po patnáctiminutovém odpočinku odstraníme nit a okamžitě podáváme.