Hovězí plátek na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 99.7 mg
  • Vláknina 3554 mg
  • Vitamín A 3554 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 3

    Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.

  • 4

    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu