Hovězí plátek na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1028 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 99.7 mg
- Vláknina 3554 mg
- Vitamín A 3554 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
-
3
Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
-
4
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.