Polévka s játrovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra hovězí
  • 40 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Česnek
  • 1 kávová lžička Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 1201 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky.

  • 2

    Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout.

  • 3

    Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut.

  • 4

    Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.

Komentáře k receptu