Kuře s cuketou, vínem a kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 80 g Tvaroh jemný
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1200 g Kuře
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1218 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 326.1 mg
  • Draslík 1937.1 mg
  • Vláknina 15428.4 mg
  • Vitamín A 15428.4 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře vykostíme mimo stehen, křídla neodstřiháváme. Do masa vetřeme sůl, pepř a uvolníme kůži na prsou, pod ní vetřeme směs bylinek. Kuře necháme 1/2 hodiny odpočívat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety se slupkou na kostičky a žemle na kostky. Na 40 g másla zpěníme cibuli, cukety a dusíme je pod poklicí doměkka. Po vychladnutí přidáváme tvaroh, žemli, nastrouhaný sýr, vejce a zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polovinou promíchané směsi naplníme kůži kuřete, zbytek dáme do kuřecí dutiny. Krk a hřbet sešijeme a zformujeme kuře do původního tvaru.

  • 3

    Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 1 a 1/4 hodiny. Poté necháme 10 minut odpočinout. Pokrm podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu