Empanadillas z listového těsta plněné houbovou směsí a krevetami
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 250 g Houby čerstvé
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.28 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 46 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 285.2 mg
- Draslík 541.3 mg
- Vláknina 10744.8 mg
- Vitamín A 10744.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle podusíme cibulku, přidáme k ní kostičky papriky a rajčat.
-
2
Na jiné pánvi na rozehřátém oleji osmažíme kousky hub, poté je opepříme a osolíme.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme nadrobno a spolu s najemno nasekanými krevetami přidáme k houbám. Směs dusíme a průběžně mícháme 10 minut, poté ochutíme solí, pepřem, chilli a necháme vychladnout.
-
4
Vyválíme rozmražené listové těsto, z plátu potom vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Polovinu každého kolečka posypeme připravenou směsí a překládáme navlhčené okraje, které dobře přitiskneme, takže vzniknou "taštičky". Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C.