Empanadillas z listového těsta plněné houbovou směsí a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 250 g Houby čerstvé
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 285.2 mg
  • Draslík 541.3 mg
  • Vláknina 10744.8 mg
  • Vitamín A 10744.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle podusíme cibulku, přidáme k ní kostičky papriky a rajčat.

  • 2

    Na jiné pánvi na rozehřátém oleji osmažíme kousky hub, poté je opepříme a osolíme.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme nadrobno a spolu s najemno nasekanými krevetami přidáme k houbám. Směs dusíme a průběžně mícháme 10 minut, poté ochutíme solí, pepřem, chilli a necháme vychladnout.

  • 4

    Vyválíme rozmražené listové těsto, z plátu potom vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Polovinu každého kolečka posypeme připravenou směsí a překládáme navlhčené okraje, které dobře přitiskneme, takže vzniknou "taštičky". Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C.

Komentáře k receptu