Svíčková s brandy a zeleninou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 600 g Hovězí svíčková
- 40 ml Olej stolní
- 100 ml Brandy peach
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 balení Zeleninová směs čínská - mražená
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 34 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 126.9 mg
- Draslík 621.8 mg
- Vláknina 1209.5 mg
- Vitamín A 1209.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a petrželku nasekáme, svíčkovou rozdělíme na 4 plátky. Slaninu nakrájenou na proužky částečně rozvaříme na oleji s bobkovým listem, cibulí a vše zpěníme. Přidáme lehce naklepané plátky masa a opékáme je asi 4 minuty z obou stran. Přidáme podle chuti koření.
-
2
Maso poté vyndáme a do omáčky přidáme hořčici, na chvíli zapálené brandy, smetanu, petrželku, poté i maso a necháme pokrm přejít varem.
-
3
Maso podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.