Grilované jehněčí s hranolky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 ml Olej stolní
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Tymián sušený
  • 1 ks Majoránka
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bramborové hranolky zmrazené
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1088 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 97531 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 212 mg
  • Draslík 1810.9 mg
  • Vláknina 21430 mg
  • Vitamín A 21430 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme si prolisované stroužky česneku, olej, bylinky a koření. Do mísy položíme kotlety a potřeme je směsí. Vše zakryjeme alobalem a marinujeme 2 hodiny v ledničce. Během marinování je obracíme.

  • 2

    Poté kotlety trochu oklepeme a grilujeme na grilu z obou stran. Opečeme si v troubě hranolky a podáváme je k masu s worcesterskou omáčkou a plátky citronu. Pokrm podáváme ihned.

Komentáře k receptu