Kotlety s vínem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Švestky
  • 150 g Šalotka
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1199 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 930 mg
  • Bílkoviny 164 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 679.5 mg
  • Draslík 2878.1 mg
  • Vláknina 12230.8 mg
  • Vitamín A 12230.8 mg
  • Vitamín B6 4.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky pět minut spaříme v horké vodě, poté je oloupeme. Omyté švestky vypeckujeme.

  • 2

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme na másle z obou stran. Poté je udržujeme teplé.

  • 3

    Do výpeku dáme šalotky, koření a vše zprudka opékáme dvě minuty, pak přilijeme víno a dusíme pod pokličkou. Po deseti minutách přidáme švestky, smetanu a během vaření směs průběžně mícháme. Ke konci přidáme i maso.

Komentáře k receptu