Kotlety s vínem a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1199 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 44 g
- Sodík 930 mg
- Bílkoviny 164 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 679.5 mg
- Draslík 2878.1 mg
- Vláknina 12230.8 mg
- Vitamín A 12230.8 mg
- Vitamín B6 4.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky pět minut spaříme v horké vodě, poté je oloupeme. Omyté švestky vypeckujeme.
-
2
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme na másle z obou stran. Poté je udržujeme teplé.
-
3
Do výpeku dáme šalotky, koření a vše zprudka opékáme dvě minuty, pak přilijeme víno a dusíme pod pokličkou. Po deseti minutách přidáme švestky, smetanu a během vaření směs průběžně mícháme. Ke konci přidáme i maso.