Tyčky z chlebového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Sezam - semena
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 167.7 mg
  • Vláknina 13083.6 mg
  • Vitamín A 13083.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem.

  • 2

    V misce necháme asi patnáct minut rozpustit droždí s vlažnou vodou a cukrem. Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, olej, opatrně vmícháme droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba padesát minut kynout. Na pánvi lehce osmažíme sezamová semínka. Z vykynutého těsta utvoříme kuličky, které rozválíme na tyčky. Přeneseme je na plechy a necháme zhruba půl hodiny dokynout. Vykynuté tyčky potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem a hrubou solí. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme tyčky asi patnáct minut, dokud nezezlátnou. Ve vypnuté troubě je necháme ještě asi pět minut dojít. Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře k receptu