Tyčky z chlebového těsta
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Sezam - semena
- 300 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Droždí sušené
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sůl mořská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1210 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 167.7 mg
- Vláknina 13083.6 mg
- Vitamín A 13083.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem.
-
2
V misce necháme asi patnáct minut rozpustit droždí s vlažnou vodou a cukrem. Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, olej, opatrně vmícháme droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba padesát minut kynout. Na pánvi lehce osmažíme sezamová semínka. Z vykynutého těsta utvoříme kuličky, které rozválíme na tyčky. Přeneseme je na plechy a necháme zhruba půl hodiny dokynout. Vykynuté tyčky potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem a hrubou solí. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme tyčky asi patnáct minut, dokud nezezlátnou. Ve vypnuté troubě je necháme ještě asi pět minut dojít. Na mřížce je necháme vychladnout.