Špízy s houbami a slaninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Anglická slanina
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Houby čerstvé
  • 300 g Vepřová kýta
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Rajčata
  • 8 ks Švestky
  • 1 ks Kapie
  • 8 ks Šalotka
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Paprika červená
  • 12 ks Třešně koktejlové
  • 9 ks Baby kukuřice
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 1358.7 mg
  • Vláknina 9104.6 mg
  • Vitamín A 9104.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kostičky jablka zakapeme citronovou šťávou, rozmarýn a šalvěj namočíme zvlášť do oleje. Všechnu zeleninu opláchneme, papriku nakrájíme na větší kostky, cukety, kukuřici a pórek na silnější plátky. Maso nakrájíme na kostky, klobásu na plátky, houby a švestky zabalíme do slaniny.

  • 2

    Všechny suroviny střídavě napichujeme na tyčky a potíráme je olejem. Špízy nakonec osolíme, okořeníme a opepříme. Grilujeme je na předehřátém grilu.

Komentáře k receptu