Špízy s houbami a slaninou
Suroviny
- 350 g Anglická slanina
- 100 g Klobása Dunajská
- 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 250 g Houby čerstvé
- 300 g Vepřová kýta
- 80 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Jablka
- 1 ks Pórek
- 8 ks Rajčata
- 8 ks Švestky
- 1 ks Kapie
- 8 ks Šalotka
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Paprika červená
- 12 ks Třešně koktejlové
- 9 ks Baby kukuřice
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 45 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 1358.7 mg
- Vláknina 9104.6 mg
- Vitamín A 9104.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostičky jablka zakapeme citronovou šťávou, rozmarýn a šalvěj namočíme zvlášť do oleje. Všechnu zeleninu opláchneme, papriku nakrájíme na větší kostky, cukety, kukuřici a pórek na silnější plátky. Maso nakrájíme na kostky, klobásu na plátky, houby a švestky zabalíme do slaniny.
-
2
Všechny suroviny střídavě napichujeme na tyčky a potíráme je olejem. Špízy nakonec osolíme, okořeníme a opepříme. Grilujeme je na předehřátém grilu.