Hovězí plátky na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 43 mg
- Vláknina 1619 mg
- Vitamín A 1619 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dorůžova osmažíme na zbylé dávce tuku. Přidáme mletý pepř a zalijeme trochou vody. Na tento základ vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.
-
3
Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme teplou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Nakonec šťávu podle chuti přisolíme, procedíme na plátky a vše ještě krátce povaříme.
-
5