Jehněčí košíčky na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.04 ml Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 386.5 mg
  • Vláknina 5935.8 mg
  • Vitamín A 5935.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spojíme mouku, prášek do pečiva, vodu a těsto hněteme asi 5 minut. Potom ho necháme v utěrce 1/2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, 1 a 1/2 lžíce prolisovaného česneku, nasekanou chilli papričku, prolisovaný zázvor, kmín a poté směs sejmeme z ohně. Směs smícháme s mletým jehněčím a nasekaným koriandrem.

  • 3

    Těsto vyválíme, vyřežeme z něj kolečka, do nich vložíme masovou směs a dobře je uzavřeme. Košíčky potřeme olejem a vaříme je 20 minut na páře, nesmí se ovšem dotýkat.

Komentáře k receptu