Dušené jehněčí v rýžovém prášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Anýz celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 103.2 mg
  • Vláknina 2174.3 mg
  • Vitamín A 2174.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru necháme stát deset minut ve vroucí vodě. Jehněčí na plátky naklepeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s omáčkou, šesti plátky zázvoru, čtyřmi prolisovanými stroužky česneku, rozmačkanou cibulkou, chilli papričkami a máčeným zázvorem. Vše necháme v ledničce marinovat asi třicet minut.

  • 2

    Suchou rýži a hvězdičku anýzu upražíme na pánvi. Rýži pak rozmixujeme v mixéru na prášek. V tom obalíme kousky masa a ty vaříme v páře asi dvacet pět minut.

  • 3

    Pokrm podáváme s plátky citronu a sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu