Dušené kuřecí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1335 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 81 g
- Sodík 78302 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 327.2 mg
- Draslík 1423.8 mg
- Vláknina 7757.2 mg
- Vitamín A 7757.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s pepřem a solí. Kuře v tom obalíme a smažíme deset minut na oleji dohněda. Pak odstraníme přebytečný tuk.
-
2
Dva prolisované stroužky česneku, cibulky a nakrájenou slaninu na jemno restujeme 5 minut dozlatova. Přidáme maso, vývar a víno. Vše přivedeme k varu a dusíme hodinu a čtvrt. Občas promícháme. Pak přidáme žampiony, pepř a dusíme dalších deset minut.