Dušené kuře s okrou
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 220 g Šunka dušená
- 500 g Okra - Ibišek jedlý
- 125 ml Víno bílé
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Kuře
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Tabasco
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2267 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 159 g
- Sodík 97829 mg
- Bílkoviny 174 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 701 mg
- Draslík 2490.5 mg
- Vláknina 17571.2 mg
- Vitamín A 17571.2 mg
- Vitamín B6 3.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.1 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle v kastrolu restujeme osm kousků kuřete dohněda.
-
2
Na pánvi smažíme okru, cibuli nadrobno, prolisovaný stroužek česneku, šunku a papriku na kostky. Pak přimícháme kousky rajčat, protlak, víno, bobkový list, sůl, pepř a tabasco. Přidáme kuře.
-
3
Vše v hrnci v troubě dusíme asi čtyřicet minut do změknutí a před podáváním pokrm posypeme petrželí.