Dušený krocan na žampionech
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 200 g Žampiony čerstvé
- 500 g Krocan
- 20 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 1343.8 mg
- Vláknina 11735.4 mg
- Vitamín A 11735.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, papriku a celer nakrájíme na jemno, maso na proužky a žampiony na polovinu.
-
2
Na oleji restujeme česnek, cibuli, papriku, celer a po deseti minutách přimícháme rajčata, chilli koření, pepř, mletou papriku a tymián. Po promíchání přidáme ještě maso a žampiony. Vše dusíme třicet minut, občas promícháme.