Smažená bageta s hovězím masem
Suroviny
- 700 g Hovězí libové
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 20 ml Ocet vinný
- 2 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián sušený
- 1 ks Pórek
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Bageta
- 1 ks Hořčice
- 0.5 ks Muškátový oříšek
- 0.5 ks Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
- Sacharidy 197 g
- Tuky 22 g
- Sodík 97597 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 188 g
- Cholesterol 113.5 mg
- Draslík 1154.2 mg
- Vláknina 18269.2 mg
- Vitamín A 18269.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V ohnivzdorné míse na másle restujeme kostky masa, kolečka cibule. Po dvou minutách přisypeme mouku, pivo, vývar a mícháme, dokud se vše neprohřeje. Pak přidáváme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel, pórek, tymián, bobkový list, sůl, pepř, oříšky, cukr a ocet. Vše dusíme dvě hodiny v troubě.
-
2
Bagetu rozřežeme, potřeme její kousky hořčicí, položíme je na maso a vrátím zpět do trouby. Po třiceti minutách v troubě můžeme podávat.