Krevetové kapsy s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 40 ml Olej olivový
  • 40 ml Vývar rybí
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Cukr palmový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 280.2 mg
  • Draslík 469.6 mg
  • Vláknina 5487.5 mg
  • Vitamín A 5487.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s vajíčkem, olejem, solí a vodou podle potřeby. Vypracujeme těsto, zabalíme je do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout.

  • 2

    Krevety očistíme, vyloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme je spolu s česnekem, zázvorem a šalotkou.

  • 3

    Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, do všech vložíme krevetovou směs a zabalíme. V kastrolu vaříme všechny kapsy pět minut, vodu poté scedíme a kapsy rozdělíme na talíře.

  • 4

    Smícháme nakrájenou papriku, rybí vývar, cukr, citronovou šťávu a arašídový olej. Směs podáváme s těstovinovými kapsami jako dresink.

Komentáře k receptu