Sardinky s paprikami a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 225 g Sardinky v oleji
  • 90 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 363.2 mg
  • Vláknina 3962.3 mg
  • Vitamín A 3962.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety potřeme olejem a grilujeme je dvě minuty z každé strany. Poté je pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Celé papriky grilujeme do zhnědnutí, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Smícháme olej, oregano, pepř, sůl a citronovou šťávu podle chuti.

  • 4

    Filety podáváme se špenátem, grilovanými paprikami a pokapané dresinkem.

Komentáře k receptu