Ryba a mořské plody na citronu
Suroviny
- 300 g Makrela obecná
- 300 g Losos - filety
- 20 ml Olej olivový
- 40 ml Ocet vinný
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Řeřicha
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Sépie
- 12 ks Mušle svatojakubské
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1349 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1829 mg
- Bílkoviny 383 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1760.3 mg
- Draslík 970.2 mg
- Vláknina 2998.9 mg
- Vitamín A 2998.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme šťávu, olej, kousky makrely a lososa, mušle, krevety, kolečka sépie. V ledničce marinujeme plody asi 1 hodinu.
-
2
Zatím smícháme nahrubo nasekaný estragon, ocet, šťávu z 1 citronu, pepř a olej. Vše umixujeme.
-
3
Ryby a mořské plody vyjmeme z marinády a grilujeme je s cibulí asi 6 minut, průběžně obracíme.
-
4
Na talíři rybu a plody zdobíme okurkou, dresinkem a řeřichou.