Kari ze zeleniny
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 750 g Zelenina kořenová
- 50 g Zázvor celý
- 3 g Kurkuma
- 3 g Kmín drcený
- 10 g Koriandr čerstvý
- 40 g Protlak rajčatový
- 20 ml Olej olivový
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 8 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 263.1 mg
- Vláknina 12234 mg
- Vitamín A 12234 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátou pánev vlijeme olej, přidáme nasekanou cibuli, nakrájené chilli, nasekané stroužky česneku, nakrájený zázvor a smažíme doměkka 5 minut.
-
2
Přidáme mouku, kmín, koriandr a kurkumu. Na mírném ohni mícháme asi 1 minutu.
-
3
Postupně přimícháme vývar, rajčatový protlak, nakrájenou kořenou zeleninu. Ochutíme pepřem a osolíme.
-
4
Směs vaříme na mírném ohni cca 40 minut dokud zelenina nezměkne. Podáváme ozdobené koriandrem.