Kari ze zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 750 g Zelenina kořenová
  • 50 g Zázvor celý
  • 3 g Kurkuma
  • 3 g Kmín drcený
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Olej olivový
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 263.1 mg
  • Vláknina 12234 mg
  • Vitamín A 12234 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátou pánev vlijeme olej, přidáme nasekanou cibuli, nakrájené chilli, nasekané stroužky česneku, nakrájený zázvor a smažíme doměkka 5 minut.

  • 2

    Přidáme mouku, kmín, koriandr a kurkumu. Na mírném ohni mícháme asi 1 minutu.

  • 3

    Postupně přimícháme vývar, rajčatový protlak, nakrájenou kořenou zeleninu. Ochutíme pepřem a osolíme.

  • 4

    Směs vaříme na mírném ohni cca 40 minut dokud zelenina nezměkne. Podáváme ozdobené koriandrem.

Komentáře k receptu