Burteto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Olej olivový
  • 3 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Mořská štika - filety
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 1110.8 mg
  • Vláknina 4794.5 mg
  • Vitamín A 4794.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Před přípravou ryby si připravíme kořeněný nálev:

  • 2

    1 dl olivového oleje smícháme s 3 dl vody, přidáme sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, vše promícháme a dáme do kastrolu.

  • 3

    Mořskou rybu očistíme, vykucháme a omyjeme.

  • 4

    Na míse naporcovanou rybu pokapeme citronovou šťávou a necháme pár minut odpočinout.

  • 5

    Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky a krátce povaříme v kořeněném nálevu, pak do nálevu přidáme naporcovanou rybu a vaříme přibližně 20 minut.

  • 6

Komentáře k receptu