Květáková pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Piškotový korpus vaječný
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sýr Čedar
  • 2 ks Omáčka sýrová Apetito
  • 1 ks Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 126.5 mg
  • Draslík 732.2 mg
  • Vláknina 12700 mg
  • Vitamín A 12700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozdělíme na růžičky, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, čedar nastrouháme a pažitku nasekáme najemno.

  • 2

    Květák vaříme pod pokličkou pět minut, pak vodu slijeme, květáky necháme okapat a vrátíme je zpět do hrnce.

  • 3

    Na pánvi smažíme cibuli. Za dvě minuty přidáme žampiony a smažíme je doměkka, zhruba dvě minuty.

  • 4

    Korpus na pizzu vymažeme tukem, potřeme protlakem a posypeme polovinou sýra. Omáčku smícháme s květákem a to pak naneseme na pizzu. Přidáváme cibuli, houby, koření, sýr a pažitku.

  • 5

    Pizzu pečeme patnáct minut.

Komentáře k receptu