Květáková pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 41 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 126.5 mg
- Draslík 732.2 mg
- Vláknina 12700 mg
- Vitamín A 12700 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozdělíme na růžičky, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, čedar nastrouháme a pažitku nasekáme najemno.
-
2
Květák vaříme pod pokličkou pět minut, pak vodu slijeme, květáky necháme okapat a vrátíme je zpět do hrnce.
-
3
Na pánvi smažíme cibuli. Za dvě minuty přidáme žampiony a smažíme je doměkka, zhruba dvě minuty.
-
4
Korpus na pizzu vymažeme tukem, potřeme protlakem a posypeme polovinou sýra. Omáčku smícháme s květákem a to pak naneseme na pizzu. Přidáváme cibuli, houby, koření, sýr a pažitku.
-
5
Pizzu pečeme patnáct minut.