Lososové karbanátky na citronu
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 450 g Losos - filety
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Křen
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 10 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 119.8 mg
- Draslík 914.2 mg
- Vláknina 4057.8 mg
- Vitamín A 4057.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku, kapary a petrželku nasekáme nadrobno.
-
2
Lososa vykostíme a odstraníme kůži. K jemně nasekanému masu přidáme šalotku, strouhanku, petržel, kapary, křen, vejce, olej,sůl, pepř a šťávu. Ze směsi vytvoříme karbanátky, položíme je na vymazaný plech, horní stranu potřeme olejem a grilujeme je asi čtyři minuty, pak je otočíme a vše opakujeme.
-
3
Podáváme s citronem.