Italský koláč z brambor
Suroviny
- 1 kostka Droždí
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Mouka polohrubá
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 120 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 10 ks Olivy černé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1958 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 492.4 mg
- Vláknina 19843.1 mg
- Vitamín A 19843.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem.
-
2
Zaprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
-
3
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
-
4
Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř.
-
5
Promícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
-
6
Sýr nakrájíme na kostky a zpracujeme do těsta s tymiánem.
-
7
Poté dáme těsto kynout.
-
8
Do pekáče dáme vykynuté těsto, potřeme ho rozšlehaným vejcem a poklademe olivami nakrájenými na kolečka.
-
9
Vložíme do trouby a pečeme.