Italský koláč z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 10 ks Olivy černé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1958 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 492.4 mg
  • Vláknina 19843.1 mg
  • Vitamín A 19843.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem.

  • 2

    Zaprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.

  • 4

    Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř.

  • 5

    Promícháme a přilijeme vzešlý kvásek.

  • 6

    Sýr nakrájíme na kostky a zpracujeme do těsta s tymiánem.

  • 7

    Poté dáme těsto kynout.

  • 8

    Do pekáče dáme vykynuté těsto, potřeme ho rozšlehaným vejcem a poklademe olivami nakrájenými na kolečka.

  • 9

    Vložíme do trouby a pečeme.

Komentáře k receptu