Hovězí se zelím na česneku
Suroviny
- 800 g Hovězí maso přední
- 125 ml Omáčka sójová
- 5 ml Voda pitná
- 20 ml Olej sezamový
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Česnek
- 1 ks Nudle rýžové
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Mouka kukuřičná
- 1 ks Zelí čínské
- 2 ks Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1841 kcal
- Sacharidy 330 g
- Tuky 25 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 328 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1838 mg
- Vláknina 25009.5 mg
- Vitamín A 25009.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 187.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytvoříme marinádu z osmi prolisovaných stroužků česneku, omáčky, zázvoru, chilli papričky, nakrájené na plátky, oleje, cukru a šťávy ze dvou limetek a přes noc v ní necháme v ledničce filety marinovat.
-
2
Zelí a brokolice zbavíme vnějších listů a kukuřičnou mouku smícháme s vodou.
-
3
Filety smažíme na pánvi asi tři minuty z obou straně. Uvaříme rýžové nudle a ve wok pánvi smažíme zelí a brokolice nejdéle tři minuty. Na pánvi na mírném ohni ještě převaříme marinádu zahuštěnou kukuřičnou moučkou. Můžeme okamžitě podávat.