Plněné vepřové řízky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 672.4 mg
  • Vláknina 2866 mg
  • Vitamín A 2866 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenčí řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky šunky. Maso přeložíme v půli a sepneme jehlami. Zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.

  • 2

    Olej od pečení slijeme, na pánev přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmahneme a vmícháme kari koření. Přilijeme smetanu, víno, krátce povaříme a přelijeme přes řízky.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu