Vepřové kotlety v ostré omáčce
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 50 g Sádlo škvařené
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 115.6 mg
- Draslík 645.7 mg
- Vláknina 3155.5 mg
- Vitamín A 3155.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g sádla. Vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozšleháme a povaříme.
-
2
Šťávu osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a krátce podusíme.
-
3
Z omytých kotlet odsekneme část kostí, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém sádle.
-
4
Maso upravíme na nahřáté talíře, mírně potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou okurkou. Ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.