Vepřové kotlety v ostré omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1441 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 645.7 mg
  • Vláknina 3155.5 mg
  • Vitamín A 3155.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g sádla. Vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozšleháme a povaříme.

  • 2

    Šťávu osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a krátce podusíme.

  • 3

    Z omytých kotlet odsekneme část kostí, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém sádle.

  • 4

    Maso upravíme na nahřáté talíře, mírně potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou okurkou. Ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře k receptu