Mleté maso s houbami v těstíčku
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
- 315 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Houby čerstvé
- 1 šálek Rajčata
- 1 šálek Fazole bílé
- 0.5 šálek Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 20 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 184.8 mg
- Draslík 1009.6 mg
- Vláknina 13202.2 mg
- Vitamín A 13202.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto z mouky, soli, vejce, mléka, necháme ho půl hodiny stát. Na pánvi s olejem smažíme mrkev a cibuli nakrájené na kostičky. Po pěti minutách vsypeme nakrájené houby. Po dalších dvou až třech minutách vmícháme maso a smažíme ho do hněda přibližně pět minut. Pak přidáme konzervovaná a nakrájená rajčata. Po patnácti minutách vmícháme pečené fazole, okořeníme a asi pět minut směs prohříváme.
-
2
Do formy na muffiny nebo yorkshirský pudink nalijeme olej a dáme ji do předehřáté trouby na 220 stupňů Celsia. Po pěti minutách nalijeme těsto do forem a pečeme kolem dvaceti minut.
-
3
Po vyjmutí každý pudink naplníme směsí z mletého masa a ozdobíme petrželí.