Thajská polévka s krevetami na chilli
Suroviny
- 340 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Zázvor celý
- 20 ml Omáčka rybí
- 4 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Limetková šťáva
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Limetková kůra
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 89.3 mg
- Draslík 536.3 mg
- Vláknina 566.3 mg
- Vitamín A 566.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vyloupeme, zbavíme střívek a uložíme do ledničky. Dva stonky citronové trávy rozdělíme na třetiny. Krevety smažíme na oleji tři minuty dorůžova.
-
2
Přidáme vývar, jeden prolisovaný stroužek česneku, zázvor na jemno, limetkovou šťávu i kůru, chilli papričky a sůl. To všechno podusíme asi dvacet minut. Poté vmícháme rybí omáčku a vaříme asi tři minuty, okořeníme a přidáme koriandr.