Tuňák na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Řasa Wakame
  • 8 kávová lžička Chilli paprička
  • 8 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 špetka Sůl
  • 0.2 dl Olej stolní
  • 1 kg Tuňák obecný
  • 0.5 šálek Zázvor nakládaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 876.9 mg
  • Vláknina 2497 mg
  • Vitamín A 2497 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři roztlučeme koriandr, sezamová semínka a chilli papričky najemno. Tuňáka očistíme, odstraníme kůži a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, obalíme v koření a vložíme do chladničky.

  • 2

    Mořské řasy vaříme 4-5 minut, a poté slijeme. Smícháme je s nakládaným zázvorem, chilli papričkami a koriandrem. Na pánvi na oleji smažíme po 1 porci tuňáka z obou stran, asi 30 sekund. Servírujeme se salátem z mořských řas.

Komentáře k receptu