Jehněčí kapama
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 59 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 170.4 mg
- Draslík 352 mg
- Vláknina 6917.2 mg
- Vitamín A 6917.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1902.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.
-
3
Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.
-
4
V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.
-
5
Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
-
6
Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.
-
7
Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.
-
8
Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.
-
11